Grön Salong - omfattande miljöcertifieringar är en mycket billig miljöcertifiering av frisörsalonger, frisörer och skolor, som grunder sig på forskning, syfter inte til att ge en falsk miljöprofil / tryghet och innefattar hela salongen - inte bara det minsta av frisörernas arbetsmiljöproblem, avfallsortering!
Johan Galster

Skillnad Grön Salong o Grön Salong

Fråga: Vad är skillnaden mellan 'Grön Salong - omfattande miljöcertifieringar' (Grøn Salon från Danmark) och Stena Recycling's 'Grön Salong'?
 
Svar: 'Grön Salong - omfattande miljöcertifieringar' fokuserer på hela frisörsalongens miljö och energi - med fokus på att förbättra frisörernas kemiska arbetsmiljö:
Innehåll i certifieringen: frisörernas kemiska arbetsmiljö: hälsa, produktkemi, arbetsmiljöforskning, produktlistor, ämneslistor, miljöförbättringar, avfallssortering, hållbar utvikling, transport, inköp och energiåtgärder i hela salongen.

Krav och rekommendationer är baserade på oberoende forskning fån ekonomisk oberoende myndighe / organisationer. Desutom gör Grön Salong - omfattande miljöcertifieringar utbildning av frisörer och gratis bedömning av produkinnehåll och produkt / ämnes listor. 'Grön Salong - omfattande miljöcertifieringar' är det danska 'Grøn Salong' / 'Safe Hair Salon' som började i 2005 av Københavns Kommune (ägare) och andra organisationer inom branschen och kom sedan till alla de andra Skandinaviska länderna och Bahamas. 'Grön Salong - omfattande miljöcertifiering' ger omfattande miljöcertifierade salonger och frisörskolor, en logga med ett hus (hela salongen) och namnet 'Grön Salong - omfattande miljöcertifierad 201x' och en energi- och miljö granskningsrapport med rekommendationer till förbättringar. En omfattande miljöcertifiering av en grön frisörsalong koster i genomsnit bara ca. 330,- skr.pr. månad (2:a året och framåt).
 
Stena Recyclings 'Grön Salong' började i 2009 av avfallsföretaget Stena Recycling / Metall och deras system 'Stena Solutions' är att hjälpa frisörerna att sortera salongens avfall och hämpta avfallet i supboxar med ett logga med en sax och texten 'Grön Salong'. I 2009 marknadsförte Stena ordningen i Tidningen Frisör till de svenska frisörsalonger med information om pris och innehåll: ca. 1.800,- varje månad. Om salongen är medlem av frisörföretagarna får salongen 15% rabatt.
Se uppdaterade priser, rabatter och Stenas beskrivning m.m. på gronsalong.se
 
Fråga: Kan en frisörsalong vara 'Grön Salong - omfattande miljöcertifierad' och 'Grön Salong' (Stena Recycling)?
 
Svar: Ja! Det är möjligt för en frisörsalong, att vara 'omfattande miljöcertifierad Grön Frisörsalong' samtidig med att salongen har en överenskommelse med 'Stena Recycling' om sophämtning - 
istället för, som med Grön Salong - omfattande miljöcertifieringar certifieringen, att frisörsalongerna själva (tx. 1 gång i månaden) ska åka till den respektiva kommuns avfallssorteringsplats / använda den existerande sophämtningssystem.
Grön Salong - omfattande miljöcertifieringar är positiv mot att amarbeta med de relevante svenska myndighedter och organisationer.
Johan Galster | Thorsager 4, Hedehusene - Danmark | Tel:: 26300648 | johan@galster.dk