Hudens funktion och hur eksem påverkar:
http://www.videncenterforallergi.dk/allergi-eksem-huden.html

Mjukgörande och salvor

När du har eksem torkar hudens hornlager , och det resulte skalning och sprickor . Horn lagret består främst av vatten , kan proteiner och olika fetter (lipider) och hudens fuktåterställas genom att tillämpa en fuktighetskräm.

Det är dock viktigt att din fuktighetskräm har en hög halt av fett , eftersom krämer med hög fetthalt är effektivare eksem behandling än krämer med låg fetthalt.

Det är också viktigt att välja en kräm som röster är behaglig att applicera på huden, så att du kommer ihåg att använda den flera gånger om dagen.
 
Undvik allergener
Om du har eksem eller är frisör, bör du välja en fuktighetskräm utan parfym för att undvika att utveckla allergier.
 
Nästan alla krämer / salvor som innehåller konserveringsmedel för att undvika bakterier eller svamp. Om du har en allergi mot konserveringsmedel, är det viktigt att se till att krämen inte innehåller just detta konserveringsmedel (det måste visas i deklarationen) och det är viktigt att cremen inte innehåller konserverinsämnena på Förbuds-Ämnes-Listan (se 'Produktlistor').
 
Återfuktning är en viktig del i behandlingen av eksem. Det är en bra idé att diskutera med sin ( hud ) läkare vilken fuktighetskräm du använder.
 
Salvor
Salvor är tjockare än lotioner, och därför svårare att smörja ut. Om du har en torr eksem, är det i allmänhet mest effektivt att behandla med en salva, medan ett eksem som är fuktig bör använda en mer flytande produkt som en kräm eller lösning.

Källa: Gentofte Sjukhus.

http://www.videncenterforallergi.dk/allergi-eksem-behandling-fugtighedscreme.html

Handcreme

Fråga: Varför bör frisörer använda handcreme?
 
Svar: Frisörer och i speciellt frisörelever har mycket kontakt med vatten och tvål under en arbetsdag i en frisörsalong / frisörskola.
 
Varje gång, händerna tvättas (en kund får tvättat hår), tas hudens naturliga skydd bort och huden kan därefter lättar drabbas av allergi, vatteneksem, eksem mm.
 
Kundskapscenter för frisörer och kosmetologer på Gentofte Sjukhus, rekommanderar därför frisörer, att använda en fett handcreme 3 gånger om dagen: morgon innan arbetsdagan börjar, under lunchtid och vid stängning.
 
Syftet med en fett handcreme är, att hjälpa huden till snappara ätt kunna uppbygga ett naturligt skydd mot de allergiframkallande ämnena, utttorkning av huden, kyll mm.
 
Kundskapscenter för frisörer och kosmetologer har hittat 5 handcreme produkter, som Kundskapscenteret rekommanderar till frisörer. Mer information på Grön Salong teoretiska kurs.
 
Engångshandskar varje gång
Kundskapscenteret och center för allergi på Gentofte Sjukhus, rekommanderar frisörer att använda handskar varje gång du tvätter en kunds hår och varje gång du styler hår.
 
Klipp håret innan du färger, blekar, permanentar
Kundskapscenteret och center för allergi på Gentofte Sjukhus, rekommanderar frisörer att klippa håret - innan - håret färgas, blekas mm. Grön Salong - omfattande miljöcertifieringar rekommanderar det samma.
 
Dokumentation:
Gentofte Hospital, Center for Allergi samt Videnscenter for frisører og kosmetologer. (Länk kommer innom kort).
 
Johan Galster | Thorsager 4, Hedehusene - Danmark | Tel:: 26300648 | johan@galster.dk