2013

December 2013:
Svensk Grön Salong frisörkjädja testat av kosmetika-bloggar
 
November 2013:
Silvermedalj för Green Salon Apprentice

Sara, som har varit lärling i 'Salon Tilgreen' i Taastrup, har klarat sin elevutbildning och fick yrkets silvermedalj. Hennes utbildning och examen blir enast gjort med Grön Salong - omfattande miljöcertifieringars produkter, med andra ord: Elumen-hårfärgningsmedel, godkända stylingprodukter osv., så det finns ingen tvekan om att kreativitet och modern stil rimmar med Grön Salong. Grattis till Sara.

Grön Salong 1:a priset i internationell tävling

Grön Salong certifierad salongkjädja, Zenz, har vunnit den nationella beuty awards för produkter (Zenz Organic) och har flera år i rad vunnit den nationella Goldwell Elumen tävling samt har vunnit den internationella Goldwell Elumen Awards 1:a pris enbart med Grön Salong accepterade produkter. Grattis til Zenz.dk.

Detta dokumenterar, att fördoman om att det inte går att vara hur kreativ som helst medan man använder produkter, som undvikar d emest skadliga ämnena (Grøn Salon accepterade produkter).

Rekord kurs i Grön Salong - omfattande miljöcertifieringar  i Sverige

Senaste Grön Salongs teoretiska kurs i arbetsmiljö, lagstiftning, marknadsföring mme hade 22 deltagare från frisörsalonger, frisörskolor och leverantörer. Det är det högsta antall elever i hela Skanidavien. Kursen hölls på Axels Gymnastiska Institut - Ekofrisörutbildningen, som själv är omfattande miljöcertifierad Grön Salong. Det är det högsta antall deltagara på ett Grön Salong teoretisk kurs. Tack till Axelsons Ekofrisörutbildning för samarbetet.

Senaste Grön Salong praktiska kurs i konsten att mästra New Generation hårfärgerna hade 18 deltagare under de två dagarna. Innehållet i kurset är att frisören och kunden blir nöjd med hårfärg utan skadliga ämnen, att frisörerna lär sig att mästra New Generation hårfärger till att täcka grå hårstrå till 100% m.m. Det är det högsta antall deltagara på ett Grön Salong praktisk kurs i hela Skandinavien. Tack till Axelsons Ekofrisörutbildning för samarbetet.

Oktober 2013:

Grön Salong - omfattande miljöcertifieringar i nytt land: Barbados (USA)
En dansk frisör, som har jobbat i Skandinaviens största Grön Salong certifierade frisörkjädja, har etablerad en certifierad Grön Salong på Barbados. Salongen måste uppfylla de samma kravena som i Danmark (Grøn Salon) och Sverige, men som en extra kontroll, skal salongen placera en lista i salongen med alla de produkter, som används i salongen, då kunderna själva kan kontrollera vilka produkter som används och själva kan kontrollera om produkterna finns med på Grön Frisörs två accepterade produktlistor. Salongen återcertifieras varje år. Ytterligare Information: Johan Galster, Københavns Kommune, Ordförande, Grøn Salon: M: 0045 26300648.
 
September 2013:
Grön Salong - omfattande miljöcertifieringar på frisörmässan i Stockholm - Mässans Största Nyhet!
Fredagen den 13 och lördagen den 14 september 2013 har Grön Salong - omfattande miljöcertifieringar köpt en mässa monter på Salong Stockholm (frisörmässan i Stockholm).
 
Bredvid Grön Salong - omfattande miljöcertifieringar's monter var 2 stylister, som endast användta produkter, som är accepterade av Grön Salong - omfattande miljöcertifieringar:
 
Se Grön Salong - omfattande miljöcertifieringar's pressrelease på Salong Stockholm här:
 
  • Under mässan närvarade Grön Salong - omfattande miljöcertifieringar's ordförande och kursledare för Grön Salong - omfattande miljöcertifieringar's teoretiska kurser samt kursledare för Grön Salong - omfattande miljöcertifieringar's praktiska kurser.
  • Under mässan blev ordförande för Grön Salong - omfattande miljöcertifieringar interviewet till Hair Magazine och Grön Frisör blev präsenterad i Svensk radio..
  • Ca. 10% av alla mässdeltagarna kom i kontakt med Grön Salong - omfattande miljöcertifieringar och 175 frisörer närvärade i Grön Salong - omfattande miljöcertifieringar tävling med vinnster.
  • Första priset är ett teoretisk kurs i arbetsmiljö och 2 praktiska kurser (basic och advanced) i 'New Generation' hårfärgning (konsten att göra professionell och kreativ hårfärgning och upljusningssystem utan att använda produkter med de mest skadliga ämnena). Andra priset är ett teoretisk kurs och ett praktisk kurs (basic). tredje priset är ett teoretisk kurs. Alla kurserna görs i november 2013 på Axelsons Gymnastiska Institut.
Vinnarna av Grön Salongs tävling 2013:
  • Vinnaren av första priset är:  Marie Hansson.
  • Vinnaren av andra priset är: Birgitta Lundin.
  • Vinnaren av tredje priset är: Cecilia Karevik, Carola Irén och Irene Fjeldseth.
  • Grattis! :)
 
Som mässaerbjudanden: kursdeltagarna fick extra rabatterade priser på Grön Salong - omfattande miljöcertifieringar's teoretiska kurs måndagen den 18 november 2013 och på Grön Salong - omfattande miljöcertifieringar's praktiska kurs söndagen den 17 november 2013 (40% rabatt), kurser til 2.000,- svenska kronor istället för 3.300,- svenska kronor.
 
Grön Salong - omfattande miljöcertifieringar fick stor beröm på mässan för att vara oberoende och ge gratis bedömning av produktserier. Flera produktföretag kom med deras produktserier med det syfte, att få en bedömning av produkterna. Grön Salong - omfattande miljöcertifieringar's bedömte och accepterade 5 nya produktserier (1 av dess en hårfärgserie).
 
Ytterligare information, kontakt ordförande, Joachim Palvig 0045 41681468.

September 2013:
Nyhet: Grön Salong - omfattande miljöcertifieringar erbjuder logo på produkter och PR-material
För första gången i Sverige erbjuder Grön Salong - omfattande miljöcertifieringar produktföretag, att använda Grön Salong - omfattande miljöcertifieringar's logotype (svensk / engelsk i svart / vit / grön) på produkter, som finns på Grön Salong - omfattande miljöcertifieringar's 'Positiv-Produkt-Lista' eller 'Observations-Produkt-Lista'.
 
Syftet med detta är att göra det lättare för kunder och frisörer att hitta de riktiga produkterna i djunglen av vilsedande marknadsföring och "Green Washing", som finns i PR-material och hos produktsäljarna. På grund av att dett fattas en juridisk definition av Ekologika produkter är ekologiska produkter inte en garanti för kunderna eller frisörerna för inte att komma i kontakt med de mest problematiska ämnena. På grund av att dett i praktiken fattas Svanenmärkta professionella produkter, är Grön Salong - omfattande miljöcertifieringar det ende märke på professionell hårvård, som kunderna och frisörerna kan använda och lita på när det gäller att undvika de mest skadliga ämnena i professionella hårvårdsprodukter.
 
Alla produkter, som finns med på Grön Frisörs 'Positiv-Produkt-Lista' och / eller Grön Salong - omfattande miljöcertifieringar's 'Observations-Produkt-Lista' kan köpa Grön Salong logo på produkterna och / eller PR-material för produkter, som accepteras av Grön Salong - omfattande miljöcertifieringar (de två produktlistor).

Observara: att Grön Salong - omfattande miljöcertifieringar bara har accepterad hudvård, schampo, balsam och styling!

September 2013:
Nyhet: Axelsons Gymnastiska Institut - Ekofrisör är Sveriges 1:a omfattande miljöcertifierade Grön Salong frisörskola.
Måndagen den 2 september 2013 kl. 15.30 under den oppna receptionen för pressen, elever och lärere fick grundaren av Axelsons Ekofrisör skola överrakt det eftertraktade diplom från Grön Salong - omfattande miljöcertifieringar.

Ytterligare information:
 
Juli 2013:
Nyhet: Grön Salong - omfattande miljöcertifieringar's logga är nu möjligt på produkter och på PR
Från 2013 finns dett möjlighet för produdkt importörer och produkt tillverkara att köpa Grön Salong - omfattande miljöcertifieringar varumärket (logga) på produkter, som är accepterad av Grön Salong - omfattande miljöcertifieringar. Dessutom är dett möjligt att köpa Grön Salong - omfattande miljöcertifieringar logga på PR av produkter, som accepteras av Grön Salong - omfattande miljöcertifieringar. Mer information under 'Permen' ovan på denna websida: "Förmåner".

Maj 2013:
Handels anställda och salongsägare på gemensamt kurs i arbetsmiljö i Handels
Rekommendationer från kursdeltagarna: publicer Grön Salong - omfattande miljöcertifieringar's produktlistor på hemsida och frisörtidning, skriv ett tema om Grön Salong - omfattande miljöcertifieringar i frisörtidningerna. Ge löpande gratisk kurser för de frisöranställda.
"Om Grön Salong - omfattande miljöcertifieringar's produktlistor och 'Förbuds-Ämne- Lista' kommer att publiceras i fortsätningen, vil de ge frisörerna ett starks verketyg att välja rigtikt gröna produkter samtidig med att de kan vara hur kreativa som hellst. Forskning har visat att frisörernas arbetsmiljö är mycket problematiskt på grund av skadliga ämnen i produkterna i branschen. Undersökningar visade i 2011 att sjuka frisörer menar att de har fått ett battra arbetsmiljö, efter att de började jobba i en 'omfattande miljöcertifierad Grön Salong'. Ett samarbete melan frisörbranschens centrala fackförbund skulle kunna förbättra frisörernas arbetsmiljö." - säjer ordförande för Grön Salong - omfattande miljöcertifieringar.

April 2013:
Grön Salong - omfattande miljöcertifieringar's produktlistor - produktföretags marknadsföring
Grön Salong - omfattande miljöcertifieringar's 'Positiv-Produkt-Lista' användas i drygt 1000 frisörsalonger runt Scandinavien och i 10-tals länder utan för Scandinavien.
 
April 2013:
Eksamin som Ekofrisör - Grön Salong - omfattande miljöcertifieringar certifierar frisörskola
Safe Hair Salon = Grön Salong - omfattande miljöcertifierad = Grøn Salon
 
Mars 2013:
Skånes frisörer
http://gronfrisor.wordpress.com/

Februari 2013:
Frisör kackförbund kräver Grön Salong - omfattande miljöcertifieringar på frisörmässa

Mer information hos: Johan Galster, Københavns Kommune, M: 0045 26300648 (danska, english).

Johan Galster | Thorsager 4, Hedehusene - Danmark | Tel:: 26300648 | johan@galster.dk